DİYARBAKIR / BİSMİL - Bismil Bilim ve Sanat Merkezi

Şbt

GAME AND US e-Twinning Projesi; Türkiye'den 10, Azerbaycan'dan 3 ve Tunus'tan 1 ortak ile birlikte yürütülmekte olan proje çalışmasıdır. Kurumumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Emin ATEŞ'in de yürüttüğü proje çalışmalarına Destek-1 Grubunda beş öğrencimiz katılım göstermektedir.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk veli toplantısı okulumuzda 21.10.2023 tarihinde saat 15:45'te gerçekleştirildi. İdaremiz ile birlikte okulumuzun Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Mesut AYDIN velilerimize gerekli bilgilendirmeleri yaptı. Daha sonra tüm öğretmenlerimiz velilerimizle bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundular.  Okul-Aile arasındaki bütünleşmenin gerçekleştirilmesi, eğitim öğretimi geliştirici faaliyetlerin desteklenmesinde büyük anlam taşıyan bu toplantıya katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Haz

Okulumuzda 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Yıl Sonu Eğlencesi düzenlendi. Etkinlikte emeği geçen idaremize ve öğretmenlerimize bu güzel kapanış için teşekkür ederiz.

Haz

DİYARBAKIR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ, Öğretmenevinde TÜBİTAK 2204-A/B Projelerinde ilimizi temsil edip bölgede dereceye giren öğrenci ve danışmanlarına yemek programı düzenledi. Programa katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet BULUT, öğrencilerimizi ve danışmanlarımızı tebrik ederek, güzel temennilerde bulundu.

Haz

54. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarında MALATYA Bölge Finaline davet edilen YAZILIM alanındaki Sürdürülebilir Hayvancılık İçin Çiftçinin Dijital Dönüşümü isimli projemiz BÖLGE 3.'SÜ oldu. Açıklanan sonuçlara göre ilk 3'e girip derece alan okul sayısı Diyarbakır genelinde 6 projedir.  Öğrencimiz Muhammed Mustafa ADAK'ı ve Danışmanı olan Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Gülhan AYDIN'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haz

Bu yıl 54. kez düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarında Malatya Bölge Finallerinde okulumuz BİSMİL BİLSEM 2 adet proje ile yarışmaya hak kazandı. Değerler Eğitimi alanında Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Mehmet Emin ATEŞ ve Yazılım alanında Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Gülhan AYDIN'ın danışmanlığını yaptıkları projelerinin final sunumları, asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sebebiyle, TÜBİTAK tarafından  alınan karar ile dijital ortamda çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.  Bölge finallerine katılan öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi bir kez daha tebrik ederiz.

Haz

Öğretmenimiz Bahattin GÜLEKEN tarafından yürütülen "I'm Nature"  eTwinning Projesi kapsamında  öğrencilerin doğayı keşfetme, ilham alma, sevme, koruma, doğadaki varlıkların bizim parçamız olduğunu hissetme ve bu sayede doğa ile ilgili farkındalık sahibi olan bilinçli bireyler haline gelmeleri amaçlanmıştır.